събота, 4 май 2024 г.

И ВАР не спря „Байерн“ за обрат срещу „Борусия“ (Д)

Шампионът „Байерн“ (Мюнхен) спечели с 3:2 срещу „Борусия“ (Дортмунд) в зрелищен мач. Головете за баварците вкараха Давид Алаба, Роберт Левандовски и Лирой Сане, докато за „жълто-черните“ се разписаха Марко Ройс и Ерлинг Холанд.

„Борусия“ игра силно, но загуби в четвърти пореден мач срещу „Байерн“. С успеха баварците оглавиха еднолично класирането. Тимът на Ханзи Флик има 18 точки и води с две пред „Лайпциг“, а „Борусия“ е с три по-малко от германския шампион.

Гол на Байерн в 24-ата минута беше отменен. Левандовски прати топката във вратата. След намесата на ВАР обаче беше преценено, че полякът е бил в много тънка засада.

В първата минута от добавеното време на първата част постепенна атака на „Борусия“ завърши с подаване на Герейро към Ройс, който прати топката в мрежата на Нойер – 1:0.

Това обаче не беше всичко. Секунди преди края на полувремето Алаба вкара от пряк свободен удар, след рикошет в тялото на Мюние.

В 48-ата минута Левандовски се пребори с Матс Хумелс и вкара дежурния си гол – 1:2. В 51-ата шут на Кингсли Коман се отби в левия страничен стълб на вратата на домакините.

Буна Сар стреля между краката на Боатенг в 63-ата минута, Нойер обаче спаси. Гостите отговориха с контраатака, при която Левандовски подаде вдясно за Лерой Сане. Резервата на „Байерн“ стреля силно с левия крак и реализира трети гол за Байерн. В 83-ата минута Ерлинг Холанд получи блестящо подаване зад гърба на защитата на гостите от Герейро. Норвежецът подмина встрани Нойер и с удар по земя с левия крак намали резултата.

В добавеното време втори гол на „Байерн“ беше отменен след намесата на ВАР заради засада.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html