понеделник, 6 май 2024 г.

Шеф в БФТ: Пиронкова заслужава да бъде „Спортист на годината“

Заместник-председателят на УС на Българската федерация по тенис и главен треньор във варненския „Черно море-Елит“ Огнян Илиев е на мнение, че първата ни ракета Цветана Пиронкова заслужава да бъде избрана за „Спортист на годината“.

„Тези, които познаваме Цеци по-отблизо и сме близки до спорта, знаем, че тя няма участия, в които да отива за здраве. Познавайки я, можем да отговорим – да, очаквахме подобно завръщане. Много се радвам лично аз, че нашите очаквания се сбъднаха и станаха реалност. С нейната скромност, с нейната последователност, с нейната отзивчивост към деца, към събития в България – тя за пореден път доказа, че едни от най-хубавите моменти на българския тенис са свързани с Цеци Пиронкова. Представянето й на тези два турнира от Големия шлем след завръщането ѝ, за пореден път я утвърди като любимка на всички. За мен тя е фаворит за победител в „Спортист на годината“ на България. Цеци го заслужава“, коментира пред betenemy.com бившият капитан на България за Купа „Дейвис“.

Припомняме, че 33-годишната пловдивчна се завърна на корта след майчинство с 1/4-финал на US Open и достигайки до третия кръг на „Ролан Гарос“.

А относно започващия в събота Sofia Open Илиев допълни: „От години работим последователно, за да има подобни мероприятия. Целта ни винаги е била тенисът да върви, състезателите да се развиват и да има постоянно изкачване нагоре във всяко направление. Ако една федерация на се развива, каква би била ползата. Турнирът за България значи много. Най-вече като реклама. Това дава на света огромна информация за това що е то България, що е то София. Ще бъде излъчван в цял свят. Би трябвало да се замислим малко и да извлечем ползите за това, което прави тенисът за страната като дестинация. Когато видях първоначално списъка с играчите в турнира, казах, че всеки един мач ще е достоен финал, независимо в коя фаза – дали 1/8-финал, дали 1/4-финал, дали полуфинал… Няма как да има слаб двубой. Нашите момчета показват максимална мобилизация, когато са в България и пред родна публика. Миналата година имахме преминаване на квалификациите, Лазаров участва в основната схема, Адриан Андреев също игра много силно. Представят се добре, когато срещу тях са известни състезатели. Смятам, че тази година няма да направят изключение. Надявам се на много добро участие от тяхна страна“, споделя очакванията си Огнян Илиев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html