неделя, 5 май 2024 г.

Среща на върха в ЦСКА

БОРИС СПАСОВ

Съдбоносна среща за бъдещето на ЦСКА предстои. Собственикът Гриша Ганчев привиква най-верните си хора, за да решават бъдещето на клуба.

Както е известно, Стамен Белчев беше уволнен след равенството с „Арда“ (1:1) в Кърджали. От тогава функциите му изпълнява Даниел Моралес, който беше негов помощник. В щаба са още двама от асистентите на стария треньор – Красимир Чомаков и Кирил Динчев.

Под ръководството на триото ЦСКА изигра силен мач в Рим и измъкна 0:0 от „Рома“, след което обаче се измъчи 90 минути с „Царско село“ за 1:0.

Те водиха и вчерашния двубой с „Йънг Бойс“, който „армейците“ загубиха катастрофално – 0:3. Притеснителното обаче е не толкова резултатът, колкото представянето на отбора.

Затова Гриша Ганчев събира още днес обкръжението си. Целта е ясна – да се намери изход от ситуацията. ЦСКА рискува да отпадне от Лига Европа, което няма да е голяма трагедия, но и да се озове на огромна дистанция от лидера „Лудогорец“ в Първа лига. Шампионите вече имат 5 точки аванс и мач по-малко. Пореден нулев сезон ще е голям удар по имиджа на Ганчев, който пристигна на „Армията“ с големи обещания.

Стойчо Младенов въобще не е коментиран за треньор, а и самият той обеща на настоящия си тим Кайсар да остане до края на сезона, въпреки че договорът му изтича.

Другото обсъждано име – Любослав Пенев, иска цялата спортно-техническа власт. Това няма как да стане, освен ако Ганчев не погази собствените си принципи.

До момента са предложени и няколко чужденци, но там не се е стигнало до споразумение.

На „червените“ им предстои наглед лесно гостуване на „Монтана“, следва почивка за националните отбори. После идва дербито с „Левски“. Най-късно до тогава ЦСКА трябва да има нов треньор, в противен случай означава, че клубът е развял бялото знаме, което е много малко вероятно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html