неделя, 5 май 2024 г.

Валери Симеонов: Здравната система е пред срив и ще става още по-зле

„Трябва да се забранят всякакви обществени мероприятия, дори спортните, защото те са едни гнезда на заразата. Трябва да се ограничат и учебните занятия за учениците след 4 клас”, заяви по Нова тв лидерът на НФСБ  и зам.председател на Народното събрание Валери Симеонов.

„Винаги съм призовавал за спазване на мерките. Не става въпрос за затваряне на държавата, в момента няма смисъл от него. Има препоръки, които могат да помогнат на вече претоварената здравна система”, коментира Симеонов.

За икономиката обаче той заяви, че избягва да препоръчва мерки. Здравната система е пред срив и ще става още по-зле. Ще стане така лекарите да решават кой да живее, заради безотговорността на хората. Никой не иска да плаши хората, нека аз да го направя. Чувалите с трупове бяха факт в чуждите болници, ще станат факт и в България, предупреди Симеонов. Според него мерките са закъснели. Положението е много сериозно и ние трябва да настояваме за ограничителни мерки, каза още Симеонов. Той изрази съжаление, че превес имат политическите решения, а не здравните. Няма политици, които биха желали да вземат непопулярни действия преди избори, обясни той.

Трябва да има мерки, които обществото трябва да бъде задължено да спазва и да се налагат санкции, категоричен бе Симеонов. Премиерът също е сериозно потърпевш от това заболяване. Преди ден му предложих да се приемат по-сериозни мерки, каза още лидерът на НФСБ. Не трябвало обаче да има и ограничаване на икономиката.

Голям проблем е също, че има лекари, които отказват да вършат задълженията си, също и медицински сестри, коментира бившият вицепремиер.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html