понеделник, 6 май 2024 г.

Марадона претърпя мозъчна операция

Легендата на световния футбол Диего Марадона е претърпял успешна мозъчна операция. Това разкри личният лекар на звездата Леополдо Луке, цитиран от сайта на популярния италиански журналист Джанлука Ди Марцио.

Марадона, който навърши 60 преди дни, беше хоспитализиран в неделя вечерта. Първоначално близките му не съобщаваха точна причина, но се оказа, че действително той е имал проблем с мозъка, където е бил открит съсирек кръв при прегледите.

„Решихме проблема му след половинчасова операция. Всичко премина добре и сега Диего остава под наблюдение. Операцията беше важна, вече няма отток и Марадона ще се възстанови“, коментира лекаря.

В последните години Марадона има постоянни проблеми със здравето. За последно той се появи публично на мач на „Химнасия“ Ла Плата, където е треньор, но напусна бързо, като му беше оказана помощ в придвижването.

Марадона бе транспортиран в клиниката „Оливос“ в провинция Буенос Айрес под мощните овации и викове на агитката от фенове пред болницата „Ипенса“.

От понеделник, когато Диего постъпи в болницата в Ла Плата, пред нея се събраха десетки фенове на местния „Химнасия“, които в знак на подкрепа развяваха флагове и вдигаха плакати с послания към своя идол.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html