неделя, 28 април 2024 г.

Литература срещу война

На 3 ноември AGBU София „Парекордзаган“ организират първата в досегашната история на Литературен клуб „Перото“ вечер на арменската литература. В събитието ще вземат участие проф. Амелия Личева, Светлозар Желев, Хайгашод Агасян и Сони Бохосян. Те ще четат откъси от Нарине Абгарян, Севда Севан и Пейо Яворов.

Събитието се организира с благотворителна цел – всеки, който иска, има възможност да направи дарение в специално поставената урна. Дарения могат да се направят и по банков път, сметката е винаги отворена. Всички събрани средства ще бъдат изпратени в Армения, в подкрепа на Арцах. В момента там се води война, а във войните, както е известно, загиват невинни хора.

AGBU София „Парекордзаган“ има за мисия да стимулира в интелектуален, морален и икономически план арменското национално развитие. В тези трудни за арменския народ дни, арменската диаспора у нас, заедно с българските си приятели, инициират редица събития с цел набиране на средства в помощ на пострадалите от военните действия в Нагори Карабах.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html