неделя, 5 май 2024 г.

Десислав Чуколов: 3 г. затвор за безродника, уринирал върху знамето

Десислав Чуколов. Снимка: Булфото

„Един път, като се види, че подобни действия нямат санкция – и други ще започнат да ги правят. За съжаление, в България има доста безродници, които с удоволствие биха направили подобна мерзост. Нека поседи 3 г. в затвора, да си помисли хубаво защо е направил това и да намери начин да се извини на българското общество. Това е абсолютен минимум.“

Това заяви пред „Антени“ депутатът от „Атака“ Десислав Чуколов във връзка с видеото на „българския“ журналист Михаил Михайлов, който се засне как уринира върху българското знаме в Стара Загора.

От „Антени“ се свързахме и с прокуратурата в града, но към момента реакция от нейна страна няма.

Чуколов изтъкна, че тя трябва да се задейства, тъй като поругаването на националния символ е сериозно престъпление, а „виждаме, че прокуратурата се самосезира за всякакви публикации в медии, дори за непотвърдени обществени информации. Нека да се самосезира и сега.“

„Заради подобни идиоти „Атака“ вкара свое предложение в наказателния кодекс – който осквернява символите на българската държавност, да понесе съответното наказание. Във всички самоуважаващи се държави има подобни текстове“, изтъкна депутатът.

Той обясни, че тогава партията му е предложила драстични наказания за подобни действия, но през годините те вероятно са променени и олекотени от парламента.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html