събота, 4 май 2024 г.

Шон Конъри отрязал „Манчестър Юнайтед“


Светът на киното и милиони фенове потънаха в скръб, след като вчера стана ясно, че великият британски актьор сър Шон Конъри е починал на 90-годишна възраст.

Легендарният шотландец ще остане завинаги в съзнанието на почитателите на филмовото изкуство с образа си на Джеймс Бонд, но Шон Конъри има и спортно минало, което не е особено известна част от биографията му. Още по-любопитното е, че е отказал възможността да играе за „Манчестър Юнайтед“, припомня „Сън“.

188-сантиметровият Конъри е играел като дясно крило, но на 23-годишна възраст отхвърля шанса да заиграе в „Театъра на мечтите“, за да се отдаде на големия екран.

Актьорът привлича вниманието на скаутите на по-големите клубове още като играч на аматьорския „Бонириг Роуз“ от Единбърг. Тогава получава предложение за тестове в професионалния „Ийст Файф“. Но дори и когато идва оферта от „Манчестър Юнайтед“, Конъри поставя на първо място разума.

Легендарният мениджър на „червените дяволи“ Мат Бъзби забелязва качествата на актьора по време на футболен мач в Манчестър, където Конъри играе за отбора на артистите от мюзикъла, в който играе. Тогава Бъзби отправя покана към изгряващата световна филмова звезда и дори му предлага заплата от 25 паунда на седмица. Офертата обаче е отхвърлена.

„Бях шокиран от предложението. Наистина ми се искаше да приема, тъй като много обичах футбола. Осъзнах обаче, че кариерата на играчите приключва на 30-годишна възраст. По онова време аз вече бях на 23. Предпочетох да остана актьор и това се оказа едно от най-правилните решения в живота ми“, признава приживе легендарният изпълнител на Джеймс Бонд.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html