неделя, 5 май 2024 г.

ЦСКА пречупи „Царско село“ в 90-ата минута

Пореден късен гол помогна на ЦСКА да спечели първа победа от седем в първенството. „Червените“ надвиха с 1:0 „Царско село“ на „Армията“. Разписа се Юнус Санкаре в 90-ата минута след асистенция на Али Соу.

Веднага гола гостите можеха да изравнят, но Тома Ушагелов пропусна от чиста позиция. Реян Даскалов пък получи червен картон след мача заради претенциите си, че преди отбелязването на гола на ЦСКА Греъм Кери е играл с ръка.

Любослав Пенев не беше на скамейката на „Царско село“, тъй като според неофициални информации страда от вирусно заболяване. На негово място беше треньорът на вратарите Йордан Йорданов. В по-голямата част от мача гостите се представиха отлично и не отстъпваха на съперника си.

С успеха ЦСКА събра 19 точки. Лидер в първенството е „Лудогорец“ с 23 точки. „Локомотив“ Пловдив има същия актив, но е втори заради загубата с 1:3 в директния двубой с шампионите.

„Трудна победа, но важното е, че отборът се освободи от тежестта, че шест мача нямаше успех“, заяви временният треньор на „червените“ Даниел Моралес.

„Щом има ситуация за чист гол, има и грешка. Грешката се започва от атаката. Не може да се губи топка в нападение и после след 3 секунди да има ситуация пред нашата врата. Това е грешка на целия отбор“, коментира специалистът по повод головата възможност за „Царско село“ в продължението на мача.

„Благодарен съм на клуба, че ми даде възможност да водя отбора. Докога не се знае. Всеки ден се моля на Бога и съм благодарен, че имат доверие към мен. Когато дойде другия треньор – никакъв проблем. Сега си вършим нашата работа. Ние сме ЦСКА, нормално е да има спекулации“, завърши Моралес.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html