неделя, 5 май 2024 г.

„Лудогорец“ взе дербито с „Левски“, и съдията помогна

„Лудогорец“ спечели с 1:0 домакинството си на „Левски“ от 11-ия кръг на Първа лига. Победното попадение падна в края на двубоя и беше дело на Каули. Точно преди почивката пък страничният рефер удари рамо на шампионите, като вдигна скандална засада, с която спря голова атака на „сините“.

Първият удар в мача беше дело на Елвис Ману в 33 минута. Той обаче прати топката покрай вратата. Седем по-късно Найджъл Робърта пропусна възможност за Левски. В 45-ата минута капитанът на „Левски“ Николай Михайлов извади изстрел на Ману отблизо. В даденото от арбитъра продължение страничният съдия отсъди несъществуваща засада на Здравко Димитров. Андриан Краев пусна извеждащ пас към младежкия национал, който очевидно бе зад центъра в момента на подаването. Реферът край линията Димитър Стоилов обаче вдигна флага.

Столичният тим, който е в жестока криза, се представи добре, но се пропука в 84-ата минута. Тогава Каули вкара с глава за 1:0. „Лудогорец“ се изкачи на върха с 23 точки, а „Левски“ остава на 12-а позиция с 11 т.

„Мисля, че момчетата се представиха добре. Направиха всичко, каквото могат. Знаехме по какъв начин играе Лудогорец. Най-добрият отбор в България през последните години, опитахме се да се противопоставим, но това са ни силите“, обяви Живко Миланов, който води „сините“ в този мач.

„Пропукахме се заради неопитността на играчите и то за пореден път. Трима човека в линията на защита са на по 20 и няколко години, дойде им в повече. Нормално е, но им казах, че трябва да има концентрация. Последните мачове ние сами се бием с елементарни грешки. Надяваме се следващите дни, месеци да се поизчистят тези неща. Имат потенциал момчетата и трябва да им се дава шанс. Все пак това е Левски и тук никой не ти дава толкова много време“, добави той.

„Игрово имахме преимущество, бяхме възнаградени с победа, „Левски“ също имаше възможности, но спечелихме. Познавам се добре с Живко Миланов и знам неговите виждания за футбола, знаех как ще бъдат подредени по терена. Беше ясно, че ще създадем положения, важно беше да следваме пътя до последно“, доволен беше наставникът на „Лудогорец“ Станислав Генчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html