неделя, 5 май 2024 г.

Усик отказа Чисора в 12 рунда (видео)

Александър Усик е новият междуконтинентален шампион в тежка категория. Олимпийският шампион от Лондон 2012 победи Дерек Чисора с единодушно съдийско решение след 12 рунда и по този начин се поздрави с успеха в едва втората си среща на ринга при най-тежките.

Така 33-годишният украинец става задължителен претендент за пояса на WBO, който е притежание на Антъни Джошуа.

В много интересен двубой той отказа съпротивата на британеца, след като демонстрира отлично движение техника, а реферите бяха категорични – 117:112, 115:113, 115:113.

В зала „Уембли“ Чисора даде всичко от себе си и от самото начало се хвърли в смели атаки, осъзнавайки че Усик притежава страхотна класа и трудно може да спечели мача по точки. Той показа, че няма да е лесен двубоят за бившия абсолютен шампион при полутежките и взе преднина в първите 2-3 рунда, най-вече заради агресивността си. С това обаче приключиха и повечето добри моменти за него.

Усик бързо възстанови позицията си и заложи на скорост и битка от дистанция, за да се предпази максимално от опитите за нокаутиращи удари на съперника. Това измори сериозно Чисора, който в 7-ия и 8-ия рунд бе пред тотален колапс и на няколко пъти украинецът бе близо до това да го прати поне в нокдаун.

След триумфа си новият шампион обяви, че амбицията му е да стане абсолютен световен шампион и при тежките, след като го направи в по-ниската дивизия, но в същото време Усик бе критичен към начина си на боксиране срещу Чисора. От своя страна британецът съжали, че така и не е сполучил при опитите си за нокаут, но призна доминацията на опонента си.

„Антъни, как си? Идвам за теб“, каза след победата в Лондон Усик. В следващия се мач той трябва да се бие срещу победителя от Джошуа-Пулев, която ще се проведе на 12 декември в Лондон.

„Разбира се, че искам да стана №1 в тежка категория. И не просто световен шампион, а абсолютен световен шампион. Но сега просто мечтая да се върна у дома и да прекарам колкото се може повече време със семейството си“, каза украинският боец.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html