петък, 3 май 2024 г.

COVID-19 отлага конгреса за БФС

Предстоящият конгрес на БФС ще бъде отложен, прогнозира президентът на „Славия“ Венци Стефанов.  Както е известно, той е предвиден за 11 декември.

„При положение, че епидемичната обстановка в България бъде удължена, е изключено форумът да се състои. Всичко зависи от държавата. Чакаме нейното решение, но логиката, с оглед растящия брой заразени, говори, че обстановката ще се удължи. Все още не зная кой кандидат ще подкрепим. Няма обявени кандидатури. Всичко зависи кой и каква програма ще предложи“, коментира пред БНР членът на Изпълкома на БФС.

Очаква се временният президент на БФС Михаил Касабов и неговите вицепрезиденти да се срещнат с министрите на здравеопазването Костадин Ангелов и спорта Красен Кралев във връзка с конгреса. В момента се забранява събирането на повече от 30 човека, а тогава трябва да са около 700.

Стефанов обяви още, че бройката на заразени с коронавирус в „Славия“ продължава да расте. „Вече са 11 футболисти, както и двама от треньорите, а така също и администраторът. Щом имаме повече от 10 играчи, мачът ни с „Ботев“ (Пд) няма да се състои. Двубоят трябваше да е утре от 16:30 часа, но го отлагаме“, заяви Стефанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html