петък, 3 май 2024 г.

Отличен ЦСКА не се даде на „Рома“!

ЦСКА изигра отличен мач и си тръгна с точка от ст. „Олимпико“. „Червените“ направиха 0:0 с „Рома“ в двубой от груповата фаза на Лига Европа.

Рома започна напористо и гол на Крис Смолинг след стотина секунди игра не бе зачетен заради засада, а Хенрик Мхитарян уцели гредата след хубав прехвърлящ удар.

Последваха още няколко опасности пред двете врати. При едно от тях Брадли Мазику нахлу в наказателното поле и но вместо да подаде на останалия сам Али Соу, стреля към вратата. Топката обаче беше избита в корнер.

Пет минути след подновяването на играта Пау Лопес парира удар с глава на Санкаре след центриране на Амос Юга, топката отскочи към Антов, който от няколко метра уцели с мощен шут напречната греда, пропускайки изключително удобна позиция за откриване на резултата.

ЦСКА продължи да стои стабилно на терена и поглеждаше смело към вратата на домакините. При една от акциите Соу беше изведен зад гърба на защитниците на римляните, напредна, но острия му удар попадна в обсега на Лопес – второ чисто положение, с което „армейците“ можеха да поведат.

В средата на второто полувреме Фонсека загърби мисълта за предстоящия двубой в Серия А с „Фиорентина“, включвайки голямата звезда на тима Един Джеко, който на два пъти пропусна отлични възможности да донесе успеха на тима си.

Пред другата врата появилия се в края Ахмед Ахмедов стреля с глава над гредата след центриране на Георги Йомов.

По този начин „червените“ делят трето-четвърто място с отбора на „Йънг Бойс“, който стигна до 1:1 при гостуването си на „Клуж“. „Рома“ и „Клуж“ са с по 4 точки след два кръга.

„Чувствам се като реализиран човек! Тези дни бяха тежки, но радващото е, че момчетата се раздадоха. И двата отбора имаха шансове да спечелят, но важното е, че си тръгваме с високо вдигнати глави. Допускаме индивидуални грешки, които могат да се оправят само с тренировки. Ще проведем разговори с момчетата как да подобрим нещата. За съжаление нямаме много време. Хубавото е, че и Рома не се възползва от своите шансове“, коментира Даниел Моралес, който дебютира начело на ЦСКА.

„В нашата група може да се случи всичко. Казвахме, че Рома е фаворит, но дойдохме тук и взехме точка. Сега се надявам, че в следващия двубой ще играем на ниво и ще спечелим“, допълни Моралес, а после бе запитан дали вижда шанс да остане за постоянно начело на ЦСКА.

„В момента моята работа и тази на екипа ми е да водим отбора в тези мачове. Вижте, аз знам, че един ден ще имам шанс да водят този велик клуб. Дали сега, или не, това ще прецени ръководството на ЦСКА.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html