петък, 3 май 2024 г.

Тръмп: Ако Джо Байдън победи, ще спре тока за старите и ще разпусне полицията

Доналд Тръмп. Снимка: Michael Reynolds/EPA

Предградията ще престанат да бъдат предградия, икономиката ще затъне в най-дълбоката рецесия в историята, а полицейските отделения ще престанат да съществуват в САЩ. По-възрастните американци ще бъдат изоставени сами да търсят начин как да преживяват без отопление, климатици и електричество.

Това ще е апокалиптичната картина на живота в Америка, според президента Доналд Тръмп, ако в Белия дом се настани демократът Джо Байдън, съобщава БТА.

„Той ще ви засипе с регулации, ще разтури вашите полицейски участъци, ще премахне нашите граници, ще конфискува вашите огнестрелни оръжия, ще ликвидира религиозната свобода, ще разруши вашите предградия“, заплаши тръмп.

Експерти казват, че насаждането на страх спрямо опонента по правило е главен мотивиращ фактор зад подобно говорене.

„Това е чист страх, основан на специфичен вид невежество, който действа само ако вашите слушатели имат този специфичен вид невежество“, заяви Робин Лакоф, почетен професор по лингвистика от Калифорнийския университет в Бъркли, коментирайки твърденията на Тръмп за Байдън.

„Ако гласувате за Байдън, това ще означава децата да не ходят на училище, да няма завършващи, да няма сватби, да няма Ден на благодарността, да няма Коледа, да няма празнуване на 4 юли заедно“, каза Тръмп на митинг в сряда в Гудиър, щата Аризона.

Водещи демократи също прибягват до свой тип хиперболично говорене. През юли Байдън каза, че Тръмп е първият президент „расист“ на страната, игнорирайки факта, че някога е имало президенти, които са притежавали роби.

А в речта си пред конгреса на Демократическата партия бившият президент Барак Обама заяви, че с още 4 години републиканец в Белия дом американската демокрация ще бъде застрашена.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html