петък, 3 май 2024 г.

„Барса“ закопа „Ювентус“, Рашфорд с хеттрик за „Юнайтед“ (обзор)

„Барселона“ победи с 2:0 „Ювентус“ насред Торино в голямото дерби от груповата фаза на Шампионска лига.

Лионел Меси изведе каталунците с капитанската лента, но за съжаление срещу него не бе Кристиано Роналдо, който продължава да се бори с коронавируса.

Домакините така и не отправиха точен удар за 90 минути игра и тежката им серия продължава. В последните 5 мача „бианконерите“ стигнаха до само един успех, като в четири от тези двубои, липсваше заразеният Роналдо.

Всъщност макар и да не отправи точен удар, „Юве“ отбеляза три гола. С хеттрик се отчете Алваро Мората, но и тритепопадения бяха отменени. И в трите ситуации испанският нападател бе в засада.

Каталунците демонстрираха динамичен футбол, който в интерес на истината можеше да им донесе и далеч по-изразителен успех. „Блаугранас“ обаче се задоволиха с головете на Усман Дембеле през първата част и Лео Меси от дузпа в края. Антоан Гризман удари гредата още в началото, а аржентинският маестро остана длъжник с трите си големи пропуска.

„Манчестър Юнайтед“ продължава с безгрешното си представяне в Група Н на Шампионската лига. Английският гранд взе домакинството си на коравите германци от „РБ Лайпциг“ с разгромното 5:0. По този начин „червените дяволи“ са на върха с пълен точков актив. Три гола за успеха наниза Маркъс Рашфорд, а по веднъж се разписаха Мейсън Грийнууд и Антони Марсиал от дузпа.

Всички резултати

Група Е
„Краснодар“ – „Челси“ 0:4
„Севиля“ – „Рен“ 1:0

Група F
„Борусия“ (Дортмунд) – „Зенит“ (Санкт Петербург) 2:0
„Брюж“ – „Лацио“ 1:1

Група G
„Ференцварош“ – „Динамо“ (Киев) 2:2
„Ювентус“ – „Барселона“ 0:2

Група H
„Истанбул Башакшехир“ – ПСЖ 0:2
„Манчестър Юнайтед“ – „РБ Лайпциг“ 5:0

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html