петък, 3 май 2024 г.

Хората на Цветанов в ГЕРБ работят срещу…ГЕРБ

Пламен Стоилов и Цветан Цветанов във времето, когато и двамата работеха за ГЕРБ

 

Овладял до съвършенство задкулисните игри, договорки и интриги, Цветан Цветанов може и да не влезе очаквано в следващия парламент, но ще направи всичко възможно да отцепи възможно най-много хора от структурите на ГЕРБ. Това е и стратегията на новия републиканец и бивш втори човек от управляващата партия, разкрива  седмичникът „Галерия“.

На 31 май миналата година премиерът обяви, че не иска повече Веселин Маринов да пее на предизборните концерти на ГЕРБ. Това става няколко дни след победата на вота за Европейски парламент, както и след фактическото отстраняване на Цветанов от ГЕРБ. Всеизвестно е, че бившият вътрешен министър и любимецът на разведените жени у нас Веселин Маринов са близки приятели от повече от 20 години. Няма нищо лошо в това, че те запазват добрите си отношения и след скандала с апартаментите на Цветанов и обръщането му срещу Бойко Борисов. Лошото идва в края на годината, когато се оказва, че няколко висши чиновници от ГЕРБ продължават да работят де факто за Цветанов и помагат на неговия близък приятел. Така например, Веселин Маринов и бившият кмет на Русе Пламен Стоилов подписват договор за коледен концерт в града край Дунав на 15 декември. Шоуто се провежда на централния площад в Русе пред неособено многобройна и още по-малко ентусиазирана публика. Скандалното в случая е не самият концерт, а това, че от бюджета на община Русе са платени 10 000 лева хонорар на Веселин Маринов. А Пламен Стоилов вече е сдал поста кмет на града, но няма мърдане – договорът си е договор и трябва да се изпълнява. Кадрите от концерта, които все още са налични в интернет, много добре се вижда, че Маринов пее сам на сцената – няма бенд, няма музиканти. Само той! При това концертът е напълно безплатен. В смисъл, общината не е получила нито лев приход от тази грандиозна проява. Защо и какъв е смисълът от този концерт, не е много ясно. Още повече, че само месец по-рано Веско Маринов пак прави свое шоу в Русе. В дните след коледния концерт пък бардът на любовта и виното обикаля още два града в региона – Бяла и Свищов, къде също изнася безплатни представления. Всъщност, те са много добре платени от общинските бюджети.

Веселин Маринов – певецът на политиците

В случая обаче по-важна е фигурата на екскмета на Русе Пламен Стоилов, който е подписал въпросния договор. Още в началото на август, или 4 месеца преди въпросния концерт, става ясно, че Пламен Стоилов няма повече да бъде градоначалник. Централата на ГЕРБ го сваля от поста общински лидер в Русе, след което самият Стоилов отказа да се кандидатира за нов мандат. Истината е, че Стоилов беше един от първите кметове на ГЕРБ, който бе пометен от лустрацията на хората на Цветанов след европейските избори. А че Цветанов и Стоилов играят в един отбор, е вън от съмнение. „За мен той е достоен човек, един добър кмет, който успя през всичките тези години да направи много добри политики и да реализира много европейски проекти и по трансграничното сътрудничество. Това благодарение на неговия екип заместник-кметове и хора, които са имали качествата и потенциала да го направят“, казва Цветанов по повод на Стоилов и скандалите в ГЕРБ – Русе.

В момента Стоилов е сред лидерите на отцепниците от управляващата партия в Русе, които се очаква да се присъединят към партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. През септември Цветанов бе в Русе за създаването на местната първична партийна организация и на срещата в известен в града ресторант присъства и Пламен Стоилов, заедно с още двама от видните активисти на партията в града. Сред тях бе и Миглена Трифонова. Тази дама е известна с това, че е сменила няколко партии, но все управляващи – преди ГЕРБ е била много виден активист на НДСВ. Сред присъствалите на тази среща е бил и баскетболистът Филип Виденов. Той бе общински съветник в Русе от ГЕРБ, но наскоро влезе в инициативния комитет на „Републиканци за България“. По време на учредяването на комитета, Цветанов изпадна в доста конфузна ситуация, след като забрави името му.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html