петък, 3 май 2024 г.

Още един депутат напуска ПГ на БСП, станаха 10

 

Още един депутат напуска парламентарната група на БСП. Това е параолимпиецът Михаил Христов. Така напусналите червената група стават 10. Христов остава независим народен представител.

„Подадох си заявлението, решението ми е лично и не е продиктувано от никакви фактори. Когато има противоречия в отношенията в една група, понякога се налагат и такива действия“, обясни Христов. Той допълни, че става въпрос освен за неразбирателство, и за недоверие във вземането на решения.

„Не искам да ме причисляват към никого, това е мое решение, въпреки че симпатизирам на някои от колегите“, отговори той на въпрос дали ще се присъедини към напусналите групата свои колеги, които се наричат „Прогресивни социалисти“.

Когато през 2017 г. параолимпиецът – трикратен световен шампион на скок дължина, влезе в групата на БСП от гражданската квота, заяви, че има цели и решения, които се постигат единствено през политиката.

Припомняме, че три дни след юбилейния 50-ти конгрес на БСП, на 29-и септември шестима депутати напуснаха ПГ на БСП. Това бяха Димитър Стоянов, Николай Иванов, Валери Жаблянов, Красимир Янков, Лало Кирилов и Георги Андреев. Всички без Жаблянов  освен  червената група в Народното събрание напуснаха и БСП.

През 2018 г. социалистите изключиха от парламентарната си група лидера на Българския земеделски народен съюз „Александър Стамболийски“ Спас Панчев, като го обвиниха, че работи с ГЕРБ и се готви да участва самостоятелно на местните избори. Тази година Александър Паунов от ПГ „БСП за България“ също беше изключен заради контакти с олигарха Васил Божков. Миналата седмица пък от парламентарната група на социалистите се отрече Чавдар Велинов, който остава член на БСП.

Така отцепниците от групата на социалистите само за един месец стават 8, а от началото на 44-то Народно събрание – 10, достатъчни да сформират нова парламентарна група, съгласно правилника за работа на Народното събрание.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html