петък, 3 май 2024 г.

Корнелия Нинова: С бюджет 2021 г. Борисов си купува с всяко левче – глас

 

Корнелия Нинова

С бюджет’ 2021 г. Борисов си купува с всяко левче – глас. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Тя коментира проекта за държавен бюджет за следващата 2021 г. Според нея България ще влезе в дългова спирала, ако тези разчети бъдат одобрени.

„Хаос и безотговорност кипи в управлението“, заяви Нинова по другата гореща тема на деня – ковид кризата. Нямат никаква идея как да овладеят кризата, прехвърлят отговорността на кметовете и областните управители, посочи тя.

Лидерът на БСП посочи, че управляващите не искат да приемат предложението на БСП – да се използва плана за действие при грипна епидемия в случая с Ковид-19, защото там пише, че отговорност носи премиерът.

Какво значи да се самокарантинираш, попита риторично Нинова. И посочи, че в момента не е ясно кой плаща на работник, който е в къщи под карантина.

Нинова бе категорична, че бюджетът за следващата година е предизборен и с него се краде от бъдещето. В бюджета има само 300 милиона за икономиката, посочи Нинова.

„Докога се дават 50 лв. за пенсионерите – до март. Защото тогава са изборите. Няма смисъл (в политиката) за доходите. Има грижа да се осигури спокойствие“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„За децата – и за семействата с високи доходите и за тези, които изнемогват. И това е само за една година. Защото догодина са изборите. Купуват се гласове без грижа за хората и икономиката.

Не е ефективна и мярката 60 на 40. Страшен натиск и бухалка над бизнеса – за десет години назад те проверят от НАП. Така реално не могат да получат тази помощ“, обясни Корнелия Нинова. „Десет години все се отпускат пари за здравеопазването. Постигната ли е някоя от целите. Затвориха се болници. Сега има проблем с кадрите. От години имаме предложения, но те ги отхвърлят“, каза още Нинова.

Ако продължаваме така, както действа Борисов, ще ни трябва всяка година дълг от 3,5 до 7 млрд. Този бюджет краде от бъдещето ни, посочи Нинова.

„Ако нещо ще ни изведе от коронакризата, това е производството и икономиката, препоръча лидерът на БСП.

Тя бе категорична, че лично Борисов носи персонална отговорност за несправянето с кризата. Не ги е грижа за държавата, гледат да оцелеят до изборите, каза още лидерът на БСП. И  отново поиска управляващите да приемат Националния план за действие при грипни пандемии, където са описани всички стъпки при кризи.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html