петък, 3 май 2024 г.

Евгени Недев ни кани на разходка край Сена

С вкус на топли кроасани, любов и неустоима парижка романтика ще ни очарова изложбата на Евгени Недев „Разходка край Сена“.

Тя беше открита преди броени дни в бургаската галерия „Неси“.

Евгени Недев  работи предимно в сферата на живописта. Роден е на  03.05.1984 г. в Габрово. Учил живопис при проф. Николай Русчуклиев и доц. Красимир Русев. Директор е на  ХГ „Христо Цокев в Габрово от 2012 г. до сега. Председател е на СБХ Габрово от 2016 г. Завършил е  „Иконография“ ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, магистър е  по „Арт – мениджмънт“ АМТИИ, Пловдив.

Според проф. Иван Кънчев, творчеството на художника е различно от това, което рисуват неговите връстници. „Нищо излишно и модерно, нищо неразбрано и нищо завоалирано няма на пръв поглед в платната на Евгени Недев. Всъщност точно това е най-голямото му достойнство. Той има сетива за пейзажа, чувства красотата – не си я измисля. Пол Сезан има теза – че добрият живописец се познава по това как умее да работи със зеления цвят“, казва професор Кънчев – Евгени умее да го прави, както и да изобразява много добре задните планове – там, където хоризонтът се среща с небето“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html