петък, 3 май 2024 г.

Прокурори разследват Роналдо

Звездата на „Ювентус“ Кристиано Роналдо е обект на разследване от италианската прокуратура, обяви министърът на спорта Винченцо Спадафора. По думите му проверката цели да докаже, че играчът е нарушил здравния протокол за COVID-19.

Роналдо даде положителен тест на 13 октомври, като новината съобщи Португалската футболна федерация след мачовете на тима с Испания и Франция. Впоследствие 35-годишният играч се прибра с медицински самолет от родината си в Торино, което разпали недоволство от страна на Спадафора.

„Вирусът ни научи, че никой не е изключение, но единственото решение в крайна сметка е да останем вкъщи“, допълни Спадафора пред Rai Tre.

Наскоро спортният министър заяви, че футболните умения на CR7 не му дават право да се държи арогантно и неуважително към институциите, тъй като нападателят се завърна в Италия, без да има позволение.

С прибирането с медицински самолет Роналдо опита да съкрати времето за карантина от 14 на десет дни, колкото е в Италия, за да може да участва в мача на „Ювентус“ срещу „Барселона“ от Шампионската лига.

Двубоят е в сряда, но дългоочакваната среща с Лионел Меси най-вероятно ще се отложи.

Тази сутрин той е дал пореден тест, който да покаже дали все още е носител на коронавирус, разкри Calciomercato. Преди две седмици голмайсторът за първи път беше диагностициран с COVID-19, а дни по-късно положителна беше и следващата му проба. Според някои информации, Кристиано е направил и трети тест, който отново е бил положителен.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html