петък, 3 май 2024 г.

Григор приключи на двойки във Виена

Григор Димитров и Стан Вавринка отпаднаха в първия кръг на двойки във Виена след загуба с 4:6, 6:3, 6-10 от Раджийв Рам и Джо Солсбъри.

Българинът и швейцарецът показаха добра игра, но не бяха достатъчно прецизни в ключовите моменти и това им коства победата в оспорвания сблъсък.

Димитров и Вавринка имаха огромно предимство при спечелените на втори сервис точки, записвайки 65% успеваемост срещу едва 38% за опонентите.

Освен това първата ни ракета и неговият съотборник не направиха нито една двойна грешка, докато Рам и Солсбъри регистрираха 4 такива.

В решителния дълъг тайбрек Рам и Солсбъри бързо дръпнаха с 3-0. Григор и Стан съкратиха изоставането си на 3-4, но това бе всичко, на което бяха способни. Съперниците им поведоха със 7-3, след което успяха да запазят тази разлика и така стигнаха до крайното 10-6.

В следващия кръг те очакват британците Джейми Мъри/Нийл Скупски или Денис Новак/Доминик Тийм. Австрийците получиха уайлд кард за надпреварата.

Утре Димитров ще се изправи срещу Карен Хачанов в първи мач от програмата във Виена. Двамата ще излязат на централния корт в 15:00 ч., а веднага след това е „сръбският“ сблъсък между Джокович и Крайнович. Руснакът е 18-и в света, като това ще бъде първи сблъсък между него и Димитров. Миналата седмица двамата играха в Антверпен, където нашият достигна до полуфинал, докато Хачанов отпадна на 1/4-финалите след поражение от Даниел Еванс.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html