четвъртък, 2 май 2024 г.

Хабиб прати в безсъзнание Гейджи и сложи край на кариерата си в UFC

Хабиб Нурмагомедов защити титлата на UFC в лека категория срещу Джъстин Гейджи. Дагестанецът приключи съперника си с „армбар“ във втория рунд и избухна в сълзи в средата на октагона.

Гейджи изпадна за кратко в безсъзнание от хватката, а когато се върна на себе си отиде да успокои „Орела“.

Хабиб посвети победата на баща си Абдулманап, който чина от коронавирус и изненадващо обяви, че прекратява своята кариера. Символично той остави ръкавиците си в центъра на октагона и целуна пода.

Срещата започна предпазливо, но след това двамата си размениха тежки удари преди Хабиб да свали съперника си в края на рунда. Нямаше обаче достатъчно време да заключи в схватката.

Това се промени във втората част. Хабиб бързо свали Гейджи си и успя да заключи триъгълник, а след това да се завърти и да последва предаване.

Секунди след края на битката Нурмагомедов направи знак, че няма да се радва в памет на баща си. Дагестанецът приключва със статистика 29-0. Той победи абсолютно всички топ бойци в лека категория и остава в историята като един от най-големите доминатори.

„Татко ми даде всичко. Тези момчета, които са около мен, бяха с баща ми повече от 20 години. Целият ми отбор му благодари. Това е последният ми мач и няма как повече да влизам тук без моя баща. След това, което се случи с него, говорих с майка ми три дни. Тя не искаше да се бия без татко, но аз бях обещал, че това е последният ми мач. Искам да ме сложите като №1 във всички категории, защото съм най-добрият. Благодаря ти, Джъстин. Ти си велик и знам, че се грижиш за хората си. Бъди близък с родителите си, защото никога не знаеш какво ще стане утре. Благодаря на треньора си и на всички вас. Това е последната ми нощ в UFC. Това беше мечтата на баща ми. Джъстин и Конър ще се бият през януари. Задуших и двамата и не се интересувам от нов бой“, заяви емоционалният шампион след мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html