петък, 19 април 2024 г.

Австралиец спря Гришо на полуфинал в Белгия

Григор Димитров беше спрян на полуфиналите в Антверпен от Алекс де Минор. Австралиецът спечели със 7:6(4), 6:7(3), 6:4 след два часа и 52 минути игра.

Така Де Минор взе реванш за тежката си загуба от Гришо на осминафиналите на US Open. На финала той ще се изправи срещу французина Юго Умбер, който спечели с 4:6, 7:6(7), 6:4 срещу Даниел Еванс.

В първия сет двамата си размениха по два пробива, след което заслужено изхода на частта се реши в тайбрек. В допълнителния гейм Де Минор поведе с 6:1 точки, след което се наложи със 7:4.

Димитров започна по-силно втората част и първи проби за преднина 3:2, след което затвърди за 4:2. Де Минор обаче успя бързо да навакса пасива си и изравни за 4:4. Впоследствие и този сет се реши в тайбрек, в който Димитров започна отлично и спечели първите 6 точки, след което се наложи със 7:3.

Във финалния трети сет двамата взимаха подаванията си до седмия гейм, в който Де Минор реализира третия брейк бол, който се откри пред него и поведе с 4:3. Отговорът на българина беше фантастичен – рибрейк на 0 и ново изравняване на резултата – 4:4. За съжаление, след трети пореден пробив в сета Де Минор поведе с 5:4 и получи възможността да сервира за място на финала, от която се възползва.

Следващата седмица българинът ще участва на турнира във Виена, където на старта ще срещне Карен Хачанов (Русия).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html