петък, 3 май 2024 г.

Нови фактури за парното: Как да ги разчитаме

Парно.

До дни абонатите на столичната топлофикация ще получат изцяло преработени нови фактури.

Причината – объркването на клиентите миналия месец какви са задълженията им по текущите сметки, какви са за минали периоди и каква е компенсацията им заради поевтиняването на газа миналата година с близо 40%, обяснява БНТ.

Общо 12 графи съдържа новата фактура. За потребителите са най-важните от 4-та до 8-ма.

В четвърта получаваме информация за текущото потребление. В петата графа – за това какво ни е прихванала „Топлофикация-София“ за това, че от август миналата година до март тази сме плащали с 40% по-скъп газ.

Следва – разликата от двете графи – дали имаме да доплащаме на „Топлофикация“ или имаме да вземаме за текущия месец. В следващата графа получаваме информация какво дължим за предходни месеци.

Най-важната информация е в 8-ма графа, където с червен цвят е посочена сумата, която дължим.

От дружеството обясниха какво се цели с новите фактури:

Елена Йосифова, главен счетоводител на „Топлофикация-София“: В допълнителните приложения това е информацията относно как е калкулирано самото потребление, как е достигнат размера на съответната сметка, от какво се формират общите задължения на клиента, както и възможностите и начини за разплащане към „Топлофикация“. Целта на тази промяна нашите потребители е да имат по-ясна представа за своите задължения към „Топлофикация“. Тази информация да е ясно систематизирана и показана за тях.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html