петък, 3 май 2024 г.

Васил Божков учреди движението си и разкри водещи фигури (видео и снимки)

Васил Божков говори пред хората си

„В условията на Третата национална катастрофа хунтата е заграбила всичко. Купила е извънпарламентарните политически сили, купила е парламентарната опозиция. Няма разделение на властите. Всичко се командва от едно и също място. Българската държава и българският народ са на път да изчезнат.

При това положение решението е само едно: нови личности в нова политическа сила, необвързана с никого от досегашните управляващи. Взимане на политическата власт и спасяване на България. Затова създадохме „Българско лято“. Да вземем нещата в собствените си ръце.“

Това написа във Фейсбук профила си подсъдимият бизнесмен Васил Божков, който се укрива в Дубай. Думите са по повод учредяването на неговото гражданско движение „Българско лято“, което предстои да прерасне в партия.

На видео от учредителното събрание, споделено от Божков, се виждат около двайсетина души с маски на лицата, събрани в зала. Те изслушват видеообръщение на Божков и го аплодират. В допълнително съобщение до медиите се посочва, че учредителите са 60.

В съобщението се споменава само едно име: Борил Соколов. Името съвпада с това на 36-годишен бивш маркетинг директор в „Еврофутбол“, съобщава „Офнюз“.

Борил Соколов

От влезлите в кадър декларации на учредители се четат и още няколко имена: Антон Георгиев от Варна, Стоян Колев – София, Радостин Димитров – Варна, Алис Георгиева – София.

От сайта на формацията става ясно, че предстоят вътрешни избори за регионални лидери на „Българско лято“, а след това участие в парламентарните избори.

На следващото събитие на „Българско лято“, насрочено за месец ноември, ще бъдат представени конкретните цели, мисията и платформата на партията, обявяват от формацията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html