понеделник, 29 април 2024 г.

Провал за „Реал“ (Мадрид) в Шампионската лига!

Испанският шампион „Реал“ (Мадрид) започна катастрофално участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига. Тимът на Зинедин Зидан загуби с 2:3 от „Шахтьор“ (Донецк) на ст. „Алфредо Ди Стефано” в испанската столица.

Гостите шокираха съперника си с три попадения през първата част. След почивката „Реал“ върна два гола. В края вкара и трети, който обаче беше отменен заради засада след намесата на ВАР.

Началото на срещата изобщо не предвещаваше подобен развой – още в 5-ата минута Асенсио принуди стража на гостите да спасява вратата си, но десет по-късно и „Шахтьор“ създаде сериозна опасност. Куртоа обаче се намеси блестящо след удар на Марлос. В 29-ата минута тимът от Донецк стигна до попадение. Тете отправи хубав удар по земя и вратарят на домакините не успя да се намеси.

Шокът за Реал бе беше пълен четири минути след това. При опита си да изчисти топката Варан си вкара автогол. В 42-ата минута Тете остави технично за израелския национал Соломон, който влезе в наказателното поле и направи срама за домакините пълен.

Второто полувреме започна отлично за домакините и в 54-ата минута Модрич с прекрасен удар матира противниковия вратар и върна тима си в играта.

Точно две минути след това Шахтьор можеше да си върне аванса, но при чиста ситуация двама играчи на тима се сблъскаха.

В 59-ата минута резерата Винисиус вкара с първото си докосване. До самия край на мача Реал бе по-активният тим, но повече попадения не паднаха. В добавеното време Валверде вкара, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради засада.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html