петък, 3 май 2024 г.

Гришо е на 1/4-финал в Белгия след обрат

Григор Димитров започна с победа участието си тенис турнира в Антверпен. Поставеният под №4 българин се наложи с 4:6, 6:3, 6:4 Пабло Андухар (Испания) и се класира за четвъртфиналите на надпреварата. Двубоят продължи близо два часа и половина.

В първия сет Димитров има за какво да съжалява, след като контролираше играта, но в деветия гейм допусна спад и пробив, който му коства сета.

Във втората част Димитров поведе набързо с 3:0. Това се оказа решаващо за развитието на сет. Хасковлията беше много стабилен на начален удар, което доведе до трети сет. В него Григор продължи да бъде по-офанзивният от двамата тенисисти, като това помогна на нашето момче да нанесе нов ранен пробив на своя съперник.

При 3:1 последва нова порция безкомпромисни изпълнения от страна на Димитров, който благодарение на серия от печеливши удари реализира още един пробив, който практически предреши изхода на този двубой. Андухар съумя да върне единия от двата пробива. Впоследствие ситуацията стана критична, тъй като испанецът достигна и до общо четири възможности за връщане и на втория брейк, но все пак Григор демонстрира характер и успя да поведе с 5:3. Затварянето на двубоя също не се оказа съвсем безметежно, но до нова изненада не се стигна.

Това беше пети дуел между двамата, като Димитров вече има преднина 4-1 победи. За българина това беше първи мач от „Ролан Гарос“ насам, където той стигна за първи път в кариерата си до осминафиналите.

Следващият съперник на Димитров ще бъде определен от двубоя Камерън Нори – Милош Раонич.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html