петък, 3 май 2024 г.

Предпоследно от Борисов: Носете маски навън, ама не навсякъде

При една от срещите между Борисов и Меркел тя му напомни да си слага правилно маската.

Бойко Борисов за пореден път прояво постоянство в мнението си и борбата с коронавируса. След като преди броени дни бе взето решение да се носят маски навсякъде по улиците – днес премиерът вече е разколебан.

Според него, не трябва навсякъде по улицата да сме с маски, а по наша преценка. Как ще бъдат контролирани хората за слаба преценка? Не става ясно. Вероятно Борисов издава този указа зарадия самия себе си, тъй като той изключително рядко е виждан с маска където и да било, разхожда се сред избиратели и колеги необезпокоявано и дава страхотен пример на населението.

Ето точните му думи:

„От утре ще влезе в сила заповед на Министерството на здравеопазването за задължително носене на маски на открито. Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл! Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание“.

Видео с това изказване е публикувано във Фейсбук профила на премиера. Вчера министърът на здравеопазването Костадин Ангелов каза, че ще издаде заповед за задължително носене на маски на открито от 22 октомври.

„Болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия. Европа въведе задължителни маски, в сила са извънредни положения, затвориха училища, ресторанти, обекти. Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани“, подчертава премиерът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html