петък, 3 май 2024 г.

ДАНС и ДАР ще проверяват авторите на „активното мероприятие“ срещу президента

ДАНС и Държавната агенция „Разузнаване“ ще проверяват казаното от президента Румен Радев, че спрямо него е упражнена конспиративна операция . Това обяви премиерът Бойко Борисов пред министрите на днешното правителствено заседание в коментар за инициативата „Три морета“:

Снимка от личния профил на Бойко Борисов

„Преди малко помолих колегите от ДАНС и ДАР да проверят кои са тези доброжелатели в кавички, които искат да минират действията и на правителството, и на президентската институция. Или какви са тези конспиративни теории и кой вътре в България би искал да попречи на нещо, което е толкова полезно за България. Да намерим заедно доброжелателите в кавички – това са  хора, които работят и срещу интересите на България, и срещу президентството, и срещу правителството. Така че в това отношение се надявам повече да няма спекулации. Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем“, добави министър-председателят и изрази надежда да няма повече спекулации по темата.

Премиерът беше категоричен, че правителството е подготвило всичко необходимо за посещението на президента Румен Радев във Естония , където България пое домакинството на „Три морета“ през следващата година.

„За мен това е активно мероприятие. Нито аз, нито делегацията, нито придружаващите ни журналисти сме били поставяни под карантина!“. Това бе първият коментар на президента Румен Радев пред журналистите, които пътуваха с делегацията му за Талин. Той говори веднага, след като самолетът кацна на летище София. Реакцията бе по повод историята с това, че посещението му в Естония бе преждевременно прекратено. И че причина за това е бил контакт на държавния глава със заразен с коронавирус (както стана ясно – това е началникът на ВВС ген. Димитър Петров).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html