петък, 3 май 2024 г.

Венци Стефанов за Бербатов: Все едно да издигнем поп Кръстю за премиер на България!

Казвал съм преди, че Бербатов е предател. Сега ще ви кажа и нещо друго – абсурд е някой да го издигне за президент на БФС. Все едно да предложи поп Кръстю за премиер на България!, коментира босът на „Славия“ и член на Изпълкома Венцеслав Сефанов по повод новината, че Димитър Бербатов ще се включи в битката за нов шеф на футболната централа. Информацията от деня гласи, че бившият национал няма да се кандидатира лично за президент, а ще работи в екип с бизнесмена Петър Величков.

„Браво и поклон пред успехите му в Германия и Англия на клубно ниво. Но дотук. Само фактът, че се отказа да играе за България, показва, че е свършен за българския футбол. Знаете ли защо Бербатов не се кандидатира, а подкрепя друг? Защото го е страх, че ще загуби! Така му е най-лесно – стои в сянка. Не успее ли кандидатът му, Митко няма да е виновен. Той нищо не губи. Успее ли обаче кандидатът му – ще е герой. Дребен тарикатлък е това“, продължи в типичния си стил Венци.

„Знам, че Петър Величков ще се кандидатира за президент на БФС. Знам и кои хора са в обкръжението му. Той е член на Изпълкома, уважавам го като такъв и като бизнесмен“, коментира пред Блиц президентът на Славия.

„Не мога да приема хората, които застават зад него. Те не могат да бъдат лицето на българския футбол, ще гонят собствените си интереси. Смятам, че начело на БФС трябва да застане човек, който в детайли познава проблемите в спорт №1 у нас и знае как да ги разреши. Да знае в детайли как се ръководят деца, юноши, младежки и мъжки национален отбор.

„Чух и за един юрист, че се целил в поста президент на БФС, ама трябва да го намерим трезвен… Че рядко му се случва. Не ме питайте за името“, завърши членът на Изпълкома.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html