петък, 3 май 2024 г.

Разрушават незаконните басейн и ограда на Прокопиев в „Буджака“

По заповед на кмета на община Созопол се спира строежът на басейна на Иво Прокопиев и оградата на хасиендата му край морето в местността „Буджака“. Това става след констатирани нарушения при проверка, разпоредена от прокуратурата, съобщиха оттам.

Представители на общината са установили нарушения на разпоредбите от Закона за устройство на територията  – при строеж на „Открит басейн“  в частен имот в местността „Буджака“, землището на Созопол, за което има и съставен акт за установяване на административно нарушение.

Въз основа на тези констатации и след проведено административно производство, кметът на Община Созопол е издал заповед за спиране на изпълнението на строителни и монтажни работи на строежа.

От представителите на общината в същия имот е констатирано и наличие на незаконен строеж на плътен зид на масивна ограда с височина два метра, изградена в нарушение на издаденото разрешение за строеж. С друга заповед и след проведена процедура, кметът на Созопол нарежда премахване на незаконния строеж над височина на цокъла 0.60 м. След влизане в сила на заповедта, ще се отправи покана до собственика за доброволно изпълнение на премахването, а при липса на такова – ще се пристъпи към принудително събаряне.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html