петък, 3 май 2024 г.

Навръх празника: Лекарки в Хасково и Добрич починаха от коронавирус (обновена)

Болницата в Хасково. Снимка: „Хасково инфо“

63-годишна лекарка загуби битката с коронавируса. Лошата новина дойде от кризисния щаб в Хасково навръх днешния празник на българския лекар.

Диагнозата е поставена на 16 октомври. Вчера жената е настанена в ОАИЛ на хасковската болница, където е починала. Тя е имала диабет и сърдечно заболяване.

В цялата страна от коронавирус починаха общо 18 души за изминалите 24 часа. По-рано днес министърът на здравеопазването заяви, че досега 13 лекари са загубили живота си у нас вследствие на коварната болест. С настоящия случай бройката скача на 14.

Малко по-късно през деня БНР съобщи, че още една лекарка е починала днес. Става дума за 59-годишна лекарка от Добрич. Преди 11 дни тя е постъпила в многопрофилната болница в областния град с двустранна пневмония.

Веднага е била интубирана, но въпреки усилията на колегите ѝ, тази нощ е починала. Жената е имала и придружаващи заболявания.

Тя е била дългогодишен училищен лекар и специалист в Първа поликлиника в Добрич. Работила е и в Дома за деца, лишени от родителска грижа.

Жената е страдала от диабет и е имала сърдечно заболяване.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html