петък, 3 май 2024 г.

Футболисти пребиха до смърт съотборник

Двама съотборници пребиха до смърт угандийски защитник заради грешка, след която отборът им допуснал гол, съобщава местният вестник „Дейли Монитор“.

Случката се разиграла в събота, 10 октомври, по време на контролна среща в региона Ламво, намиращ се в северна Уганда. Жертвата е 22-годишният защитник Чърчил Оваси, който е бил нападнат още на терена.

И докато на игрището боят все пак е бил спрян в някакъв момент, то след края на срещата инцидентът избухнал с нови сили.

Единият от съотборниците му си тръгвал с колело от стадиона, където Оваси опитал да му отмъсти и го блъснал на излизане от стадиона. Веднага обаче е пристигнал брата на въпросния играч, който се нахвърлил върху Оваси. Боят преминал в жесток побой, Оваси получил множество наранявания по тялото и главата, а малко след откарването му в болница е починал.

Свидетел на инцидента твърди пред вестника, че Оваси е играл пиян, след като цялата вечер преди мача е бил водеща фигура в алкохолно забавление.

„Покойникът се срина на няколко метра от мястото на боя и беше откаран в здравен център Agoro III, където беше обявен за мъртъв няколко часа по-късно, коментира полицаят Джими Окема. Той добави, че двамата братя-убийци са задържани и срещу тях ще бъде повдигнато обвинение, както и че ще бъдат съдени с цялата строгост на угандийските закони.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html