петък, 3 май 2024 г.

Тръмп възобнови предизборната си кампания

Американският президент Доналд Тръмп възобнови своята предизборна кампания. В Санфорд, щата Флорида, той участва в първия си митинг, след като през миналата седмица беше диагностициран с коронавирус заедно с първата дама Мелания Тръмп. Той съобщи, че вече не е заразен и отново настоя за отваряне на училищата и нормализиране на икономиката.

Тръмп се завърна в предизборната кампания във Флорида, за първи път, откакто обяви диагнозата си COVID-19, като се появи на митинг на открито без защитна маска. Флорида е ключов щат за изборите на 3 ноември. Пред привържениците си той разказа за възстановяването си от коронавируса. Повечето хора на проявата, проведена на открито, също бяха без маски и стояха спокойно близо един до друг. Митингът дойде часове след като Белият дом заяви, че Тръмп е тествал отрицателно за COVID-19 в няколко последователни дни и не е заразен за другите. Те бяха първите отрицателни тестове на COVID-19 на президента, обявени от Белия дом, откакто Тръмп заяви на 2 октомври, че е заразен с вируса.

Той отново настоя за отваряне на училищата и нормализиране на икономиката и заяви, че САЩ са на път да имат 100 милиона ваксини преди края на годината. Завръщането на Тръмп към кампанията му поставя началото на триседмичен маратон до изборния ден на 3 ноември. Митингът е първият от шест планирани за тази седмица. Критиците му го обвиниха, че не успя да насърчи участниците в предизборните събития и дори служителите на Белия дом да носят защитни маски и да спазват насоките за социално дистанциране.

Най-малко 11 близки помощници на Тръмп са дали положителен тест за коронавирус, който е заразил повече от 7,8 милиона души в САЩ, убил е над 214 000 и е оставил милиони без работа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html