понеделник, 29 април 2024 г.

3-ма загинали и 16 ранени при катастрофа с ТИР при Лесово

Катастрофата. Снимка: БТА

Трима души загинаха, а 16 други бяха ранени, след като бус с пътници се вряза в спрял на пътното платно ТИР близо до Лесово. Жертвите са мъже, на възраст 53, 59 и 70 години, предава „Клуб З“.

Тежкотоварният автомобил е с украинска регистрация, а бусът – със сливенска. Той е пътувал към Турция – хората потеглили от Сливен и отивали на пазар.

В буса пътували общо 19 души с шофьора. Всички са от Сливенско и Ямболско. 11 от пострадалите са хоспитализирани в болницата в Ямбол, а 5 са пуснати за домашно лечение, каза министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов, който отиде на място.

Има хора в много тежко състояние, които ще бъдат транспортирани в София. Това са две жени с тежки фрактури на таза, те ще бъдат транспортирани с хеликоптер до столичната болница „Пирогов“, уточни д-р Ангелов. Трима от пострадалите са в реанимацията на ямболската болница, сред тях е и 17- годишно момиче.

Ст. инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция беше категоричен:

„Недостатъчният контрол на водача на микробуса, който е и един от загиналите, е довел до пътния инцидент“, обяви той.

Според по-късни данни на прокуратурата, цитирани от бТВ обаче, виновен е шофьорът на ТИР-а, в който се е ударил бусът – той е бил заспал. Водачът е задържан и ще бъде обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

Според „Нова“ на място се виждат около 30 м спирачен път.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html