петък, 3 май 2024 г.

Плащаме повече, за да гледаме баскетболното първенство

Българското баскетболно първенство преминава в платените каналите на А1. Там влизат още турнирът за Купата на България и Суперкупата.

Договорът е за три сезона, обявиха от телекомуникационната компания. Излъчването ще започне с двубоя между „Рилски спортист“ и „Левски ЛукОйл“ на 12 октомври, който ще бъде предаван по „Макс спорт 2“.

Първоначално ще бъде излъчвана по една среща на кръг – всеки понеделник от 19.00 часа по „Макс спорт 2“, се казва в информацията.

„Баскетболният шампионат на България е вторият най-гледан български шампионат в страната след футболното първенство и ние сме щастливи, че „Макс спорт“ ще излъчва пряко най-вълнуващите двубои. Това допълнително ще обогати баскетболното съдържание на каналите, по които от години се предават пряко битките от двата най-престижни европейски клубни турнирa – Евролигата и Еврокупата“, каза старши директорът на отдел „Маркетинг“ в А1 Симеон Донев.

До момента баскетболното първенство се излъчваше в каналите на БНТ.

Миналият сезон в НБЛ приключи без определяне на шампион. Тази година в надпреварата останаха 9 отбора, след като „Академик“ (Сф) прекрати съществуването си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html