петък, 3 май 2024 г.

Гришо пак тренира с Андре Агаси

Андре Агаси отново тренира първата ни ракета Григор Димитров. Това загатнаха организаторите на турнира във Виена, в който хасковлията ще участва в края на месеца.

„Страхотният Григор във Виена. Горди сме, а също и развълнувани да посрещнем Григор Димитров отново във Виена тази година. 29-годишният тенисист от България в момента е трениран от Андре Агаси и вече в кариерата си има 3653 аса! Кой от вас още е развълнуван?“, гласи съобщение на организаторите в австрийската столица.

Надпреварата е специална за топ тенисиста ни, който миналата година записа своя успех №300 в тура именно там. Носителят на осем ATP титли вкара под 50% от началните си удари, но въпреки това преодоля съпротивата на Дамир Джумхур на старта във Виена в два сета – 6:3, 7:5. След това Димитров отпадна след поражение от Матео Беретини.

Последно Григор игра на 1/8-финалите на „Ролан Гарос“, където отпадна след поражение в три части от Стефанос Циципас.

Припомняме, че в Париж, а и преди това на Откритото първенство на САЩ, Григор не бе с треньора си Крис Гро, което потвърждава слуховете за евентуалното завръщане на Агаси в щаба му.

Нещо повече. По време на „Ролан Гарос“ Димитров призна, че американецът играе значителна роля, що се отнася до подхода на българина за мачовете в Париж. Оказа се, че двамата са поддържали контакт постоянно по телефона и осемкратният шампион от Големия шлем е давал ценни съвети на първата ни ракета.

„Просто опитваме да поддържаме нещата прости към момента във всяко едно отношение. Аз и Андре имаме специално приятелство. Бих казал, че то преминава отвъд границите на тениса“, каза тогава Григор.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html