петък, 3 май 2024 г.

Синът на Шумахер влиза във Ф1

Повече от осем години след последното участие на Михаел Шумахер във Формула 1 неговият син може да влезе в шампионата. Мик Шумахер е близо до пилотското място в „Алфа Ромео“, който е като втори отбор на „Ферари“.

В момента 22-годишният пилот се състезава във Формула 2 и два кръга преди края на сезона е лидер във временното класиране.

Според последните информации още утре се очаква да бъде обявено, че Мик ще бъде съотборник на ветерана Кими Райконен през 2021 г. Финландецът, който е на 40 години, изравни рекорда за най-много стартове във Формула 1 в Сочи и в неделя в Германия може да излезе еднолично начело с 323 старта.

Договорите и на двамата състезатели ще са с продължителност от една година.

В петък Мик Шумахер ще кара в първата свободна тренировка за Гран при на Айфел на пистата „Нюрбургринг“. Това ще бъде втора подобна възможност за германския пилот, след като през 2019 г. той взе участие в няколко тестови сесии с „Ферари“ и „Алфа Ромео“.

„Мик много прилича на баща си. Сега той е в много трудна ситуация. Защото всичко го сравняват с Михаел. Но той се справя с това много спокойно и разумно, държи се като възрастен. Това, което обикновено не очаквате от човек, който е на 20 години“, е мнението на Себастиан Фетел, който изгледа демонстрацията, която Мик направи на „Муджело“ с Ferrari F2004. Именно с този болид Михаел Шумахер спечели последната си шампионска титла.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html