петък, 3 май 2024 г.

Вдовицата на Шарлопов продаде палата им във Владая

  1. Шарлопова, вдовицата на известния хотелиер и един от най-богатите българи Стефан Шарлопов, който си отиде от този свят на 55 години от масивен инфаркт през февруари 2018, продаде наскоро фамилната им къща във Владая, пише седмичникът „Галерия“. Палатът на два етажа с няколко спални, с огромен дувар и разкошна гледка към планината Витоша, решен изцяло в класически стил, бил изтъргуван за поне 500 000 евро, издават запознати с имотния пазар в момента. Домът, който Стефан построил и заедно с Бояна в него отгледали четирите си деца с много любов, й навявал само тъжни спомени и тя взела нелекото решение да се раздели с него. Тя дълго търсела купувач на скъпарския палат, но точно след пандемията се появил мастит бизнесмен, който веднага харесал къщата. Сега вдовицата на Шарлопов живее с децата си в просторно жилище в елитен столичен квартал, а цялото лято прекарали в къщата си край Созопол.
Семейният палат във Владая

Наскоро семейството си взело котка, която деветгодишните близнаци Илия и Георги обожават. Голямата дъщеря на Бояна, кръстена на майка си, и без това заминава за Милано, където е приета да учи интериорен дизайн в един от най-престижните и скъпи университети. Бояна сама се подготвила за изпитите и за нейна радост я приели точно тази специалност, за която мечтаела от малка. Малката Стефани, която е на 16 години, твърдо се е ориентирала към туризма и иска да помага на майка си и полусестра си Ева, които сега движат бизнес империята на татко си. Според близки на семейството момичето е копие на татко си, носи не само неговото име, но е наследило и характера му и най-вероятно някога тъкмо то ще поеме юздите на компанията. Стефани била слабостта на баща си, защото, когато е на година и половина, преживява сериозен инцидент и едва оцелява. След него Стефан се привързва силно към нея и неслучайно Стефани най-тежко преживява смъртта му.

Именно заради децата си вдовицата Бояна се стегна и излезе от депресията след кончината на мъжа си. Не си позволява да потъне в мъката, защото вижда страха в очите на децата си да не загубят и нея. „След дълъг период на болка, сълзи, отричане, агресия, пропадане, накрая приех, че Стефан го няма. Той беше всичко за мен. Беше мой водач, баща, любим, приятел. Трябваше да се науча да живея без него и да приема, че нещо безвъзвратно си е отишло от живота ми“, признава с болка Шарлопова.

Бояна с цялата фамилия

 

Тя е шокирана, когато научава тъжната вест. Дори му се разсърдва, че си е отишъл така неочаквано, оставяйки семейството си. Мъжът й като че ли се подготвял за раздялата им, защото Бояна все още пази негов есемес, който получила няколко часа преди да почине. В него той пише: „Бъди себе си, бъди щастлива“.

Година преди да почине, сърцето му излиза от ритъм и тя едва го убеждава да отидат на лекар. „Няма да забравя деня, в който почина. Сякаш усещах, че нещо се е случило. Сложих си главата на рамото му и усетих студенина. Когато децата излязоха, започнах да викам и да плача. Обвинявах се за случилото се, защото не отидохме на лекар. Предната вечер се оплака от високо кръвно“, признава Бояна.

Любовта им със Стефан продължава цели 17 години. Запознават се, когато красавицата е на 23 години, току-що завършила микробиология и генетика в Пловдивския университет. Започва работа по специалността си в една от фабриките му и въобще не знае как изглежда шефът. Вижда го от прозореца и усеща, че срещата им ще е съдбовна. Той също не остава безразличен към чара й и веднага я кани на вечеря. Тя обаче е пълен провал, защото през цялото време Боряна мълчи от притеснение. След няколко седмици се виждат отново и този път сякаш говорят на един език. Връзката им се развива много бързо и на третия месец тя вече е бременна с голямата им дъщеря. Стефан й предлага брак, когато Бояна вече е родена. Празнуват Нова година в един от техните хотели и изведнъж той грабва микрофона и иска ръката й пред всички. Вдигат няколко сватби и си обещават, че винаги ще бъдат откровени един с друг, дори ако случайно се влюбят в друг човек. „Не ми се е случвало да изпитам чувства към друг човек. Смея да кажа, че и при него е било така. Успяхме да бъдем честни един към друг, което запази връзката ни толкова години. Много трудно ще приема някого друг от тук нататък, защото Стефан беше голям мъж и винаги ще е еталон, с който ще сравнявам“, признава Бояна, която е категорична, че не би се омъжила отново някой ден, нито би родила повече деца на друг мъж.

Четете повече във вестник „Галерия“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html