петък, 3 май 2024 г.

Испанец обвини Джокович в симулация

Пабло Кареньо Буста обвини Новак Джокович, че е симулирал контузия по време на мача им от 1/4-финалите на „Ролан Гарос“, който световният №1 спечели след обрат – 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Очевидно, сърбинът беше извън всякакъв ритъм в първия сет. Той сам призна, че не се е чувствал комфортно още при загрявката и показа, че има болки във врата.

Постоянно разтягаше ръката си между точките, като натрупа огромен брой непредизвикани грешки.

В един момент той повика физиотерапевт на корта, който да масажира ръката му. Впоследствие сърбинът заигра много по-добре, но испанецът смята, че шампионът в Париж от 2016-а прибягва до този трик години наред.

„Той не ме изненада“, каза Кареньо Буста на пресконференцията, когато го попитаха за хода на Новак да извика физиотерапевт на корта. „Това е хубаво нещо и е знак, че той губи. А аз съм играл добре, щом прави това. Това е нещо, което той използва години наред. Когато губи, вика физиотерапевт“.

Джокович също обясни ситуацията: „Определено не се чувствах прекрасно, стъпвайки на корта. Случиха се някои неща по време на загрявката. Трябваше да се справям с тези физически проблеми. Когато мачът навлезе в по-късна фаза, се почувствах по-добре и вече не усещах толкова много болка. Не искам обаче да отнемам от доброто му представяне. Особено в първия сет и половина той бе по-добрият играч, диктуваше темпото, а аз не правех кой знае какво. Нямах много енергия в краката и не изпълнявах добре движенията“, обясни световният №1.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html