петък, 3 май 2024 г.

Шеф в „Лудогорец“ заяде ЦСКА: А вие сетихте ли за Десподов?

Спортният директор на „Лудогорец“ Георги Караманджуков коментира трансфера на Кирил Десподов. Футболист номер 1 на България за 2018 г. ще играе под наем в разградския тим.

Десподов премина в италианския тим от ЦСКА през 2019 г. По време на престоя си на стадион „Българска армия“ той се превърна в любимец на публиката и многократно заявява привързаност към „червените“.

„Надяваме се другата седмица, като свършат ангажиментите към националния отбор, да представим Десподов. Искам да кажа няколко неща, за да се спрат спекулациите. „Лудогорец“ проведе един единствен разговор с играча на 4 октомври вечерта. И понеже валят обвинения, да попитам сети ли се някой от ЦСКА за Десподов, покани ли го в клуба? Той е добър футболист, който ще пасне на стила. На Кирил му подхожда да играе в „Лудогорец“, заяви Караманджуков.

Той разкри и детайли по сделката. Нападателят пристига в Разград без „Лудогорец“ да плаща за наема му. След обявяването на сделката се появи информация в италиански медии, че разградският клуб е отделил 500 000 евро по сделката.

„За него не е плащана наемна цена. Има откупна клауза, която е доста висока съгласно нашите стандарти и заплатата е много-много по-малка от тази, която се тиражира в медиите“, уточни спортният директор.

Междувременно шампионите представиха друго ново попълнение – Жосуе Са. Португалският защитник подписа 3-годишен договор с клуба.

„Мисля, че доста бързо ще се нагодя към стила на „Лудогорец“. Мечта е на всеки е да играе на европейска сцена. Тук съм, за да играя във всички мачове, не само в Европа“, коментира Са.

„Лудогорец“ е известен в целия свят, гледал съм много мачове на тима. Последният беше с Интер. Винаги е добре да има конкуренция, има доста добри играчи, с които ще играя“, добави играчът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html