петък, 3 май 2024 г.

Циципас спря Григор на „Ролан Гарос“

Григор Димитров приключи участието си на „Ролан Гарос“. В среща от 1/8-финалите, поставеният под №18 в схемата българин, отстъпи с пред Стефанос Циципас след 3:6, 6:7 (9), 2:6.

Димитров можеше да спечели поне сет, като в тайбрека на втората част пропусна два сетбола. Това беше първи двубой между двамата. На 1/4-финалите гъркът ще срещне Андрей Рубльов (Рус).

Първата ни ракета започна по-колебливо срещата и от това се възползва Циципас, който успя рано да пробие и да затвърди за 3:0. До края на сета българинът не успя да навакса и отстъпи първата част с 3:6.

През втория сет играта се изравни изключително. Съперниците показаха завидна концентрация и след като не успяха да стигнат до пробив, логично сетът се реши в тайбрек. В него, след четвърт час игра, Стефанос се наложи с 11-9. Тук Димитров пропусна два сетбола, единият от които при свой сервис.

Третата част, подобно на първата, започна с ранен пробив за петия поставен в схемата и аванс 3:0. До края нашият не успя да отговори на предизвикателството и напусна турнира.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html