петък, 3 май 2024 г.

„Ливърпул“ стана за смях – падна 2:7!

„Ливърпул“ допусна срамна загуба! Мърсисайдци паднаха с 2:7 от „Астън Вила“ в последен мач от четвъртия кръг на английската Висша лига. Тимът от града на „Бийтълс“ не бе инкасирал 7 гола от април 1963 г., когато получи толкова от „Тотнъм“.

Домакините Бирмингам поведоха с гол на Оли Уоткинс в 4-ата минута. Отното той удвои 22-ата преди Мохамед Салах да върне един гол за „Ливърпул“ в 33-ата. Момчетата на Дийн Смит обаче продължиха с убийствената ефективност и стигнаха до аванс от 4:1 на почивката след голове на Джон Макгин и отново на Уоткинс, който оформи своя хеттрик.

Десет минути след началото на втората част Рос Баркли вкара за 5:1. В 60-ата Салах отново бе точен, преди английският национал и звезда на домакините Джак Грийлиш да оформи разгрома с попадения в 66-ата и 75-ата минута.

Тежката загуба – първа от началото на сезона, остави „Ливърпул“ на пето място с 9 точки, а отборът на „Астън Вила“ вече е втори със същия актив, но и с мач по-малко.

Друг английски гранд „Манчестър Юнайтед“ съжо преживя голямо унижение – 1:6 у дома срещу „Тотнъм“!

На „Олд Трафорд“ домакините поведоха още в 1-ата минута, когато Бруно Фернандеш бе точен от дузпа. Шест по-късно обаче „Тотнъм“ вече бе осъществил обрат с попадения на Танги Ндомбеле и Хюн-Мин Сон, а след около половин час игра „Юнайтед“ остана в намален състав заради удар без топка на Марсиал в лицето на Ерик Ламела.

Този спорен момент реши сблъсъка и „шпорите“ направиха резултата 4:1 до почивката чрез Хари Кейн и Сон.

„Тотнъм“ намали оборотите през втората част, но все пак отбеляза нови два гола, дело на Серж Орие и на Кейн от дузпа.

След успеха „Тотнъм“ се изкачи до петото място във временното класиране, което заема с актив от 7 точки. Макар и с мач по-малко, „Юнайтед“ е на незавидната 16-та позиция с едва 3 т.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html