петък, 3 май 2024 г.

„Етър“ свали ЦСКА на земята

ЦСКА бързо слезе на земята след страхотния мач в „Базел“ преди дни, като подари първа точка на последния в класирането – „Етър“. Мачът от осмия кръг на първенството завърши 2:2.

В първите 20 минути ЦСКА можеше да получи дузпа, а „Етър“ да остане с човек по-малко. Изравнителният гол на „червените“ в добавеното време пък падна от засада. Това бяха само част от много съдийски неточности в двете посоки.

„Армейците“ стигнаха до гол още в 10-ата минута. Той обаче бе отменен заради засада на Томи Юрич. По-малко от 60 секунди след това Преслав Боруков лесно преодоля Антов, нахлу в наказателното поле на ЦСКА, а опитът му за удар бе спрян с ръка от хвърлилия се на шпагат Юрген Матей – дузпа за „Етър“. С изпълнението се нагърби Милчо Ангелов, който изведе „болярите“ напред.

Зрелището на „Ивайло“ продължи. ЦСКА имаше сериозни претенции за дузпа, след като Пехливанов спря удар на Тиаго с ръка. Реферът видя забранените действия на играча на „Етър“, но отсъди нарушението извън наказателното поле. Повторенията показаха, че ръката на Пехливанов е по-скоро вътре. В следващата атака реферът не посмя да изгони Яни Пехливанов.

В 30-ата минута ЦСКА беше близо до изравнителен гол, но удар на Юнус Санкаре се отби в гредата. В ответната атака греда уцелиха и домакините. Преслав Боруков отправи хубав изстрел, който обаче срещна страничния стълб.

В самия край на първата част новото попълнение на домакините – Алдаир Ферейра стреля и направи Бусато безпомощен за втори път в мача – 2:0.

След почивката „Етър“ рядко минаваше центъра, докато Стамен Белчев направи задължителните офанзивни смени, за да промени ужасния развой на мача. И в 61-ата минута ЦСКА стигна до гол, макар и с доза късмет. Яни Пехливанов върна по ужасен начин към вратаря си, а топката се удари в коляното на Тиаго и влетя във вратата.

За ЦСКА имаше 30 минути, в които обаче „Етър“ обаче се бранеше с всички сили. Отбраната на домакините обаче не издържа, а „червените“ отново се спаси в добавеното време. Тиаго стреля от фаул, Господинов не успя да улови топката, тя мина между краката му и се озова в Ахмед Ахемдов, който я прати мрежата. Повторенията обаче показаха поредна съдийска грешка. При изпълнението на свободния удар, Ахмедов беше в засада.

„Червените“ пък дори можеха да измъкнат успеха в последните секунди, но Анатоли Господинов се реваншира и спаси страхотен удар на Белтраме.

С равенството на ст. „Ивайло“ ЦСКА събра 13 точки и заема четвъртото място във временното класиране. „Етър“, за който това е първа точка от началото на кампания, остава на дъното.

„През второто полувреме футбол не се игра. Противникът лежеше и бавеше играта. Според мен това не е добре за българския футбол“, коментира треньорът на ЦСКА Стамен Белчев.

„Не успяхме да си реализираме положенията. Не бяхме убедителни пред вратата на противника. Имаше моменти, в които се чувстваше умората. До последно търсехме изравнителния гол и после победата. С три удара ни вкараха ни два гола и удариха една греда“, коментира още специалистът.

„При Али Соу има натрупана умора, решението да не играе е мое. Томи Юрич не е играл дълго време. На моменти беше добре, на моменти имаше какво да се желае още“, добави Белчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html