понеделник, 29 април 2024 г.

Пиронкова: Всеки мач е изключително приключение за мен

 

„Условията бяха тежки, а Барбора успя по-добре да се настрои“, бе първият коментар на Цветана Пиронкова след загубата със 7:5, 4:6, 3:6 от 24-годишната чехкиня Крейчикова в третия кръг на „Ролан Гарос“.

„Определено времето оказа влияние, но в крайна сметка, не искам да се оправдавам с условията. Смятам, че Барбора направи един доста силен двубой. Равносметки никога не съм обичала да правя. Много се радвам да съм на корта в момента и всеки един мач е изключително приключение за мен“, заяви още пловдивчанката пред БНТ.

Мачът започна с 2 часа по-късно заради дъжда над Париж, като топките отново бяха тежки от влагата, а кортът дори се намокри от ръмежа, който започна отново по време на срещата.

Днес Григор Димитров излиза в третия мач на корт „Симон Матийо“ срещу Роберто Карбайес Баена. В двубоя от трети кръг на „Ролан Гарос“ ще стане ясно дали българинът за първи път в своята кариера ще се класира за втората седмица на турнира в Париж.

Бившият №3 и испанецът, който е под №101 в света, не са се изправяли един срещу друг. Припомняме, че Баена стигна до този кръг след петсетов успех над Денис Шаповалов, а Григор показа добра игра срещу Андрей Мартин и го елиминира в три сета, след като вече бе надиграл с чиста победа Грегоар Барер.

Преди Димитров и испанецът да излязат на третия по големина корт, там в 12:00 ч. програмата откриват Кевин Андерсън и Андрей Рубльов. Клара Бюрел и Джън Шуай са в действие след тях, а после идва редът на световния №20 и 101-ия в ранглистата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html