петък, 3 май 2024 г.

„Лейкърс“ докосва титлата в НБА (видео)

„ЛА Лейкърс“ е една крачка по-близо до титлата в НБА. „Езерняците“ поведоха с 2-0 във финалната серия срещу „Маями“ след 124:114.

Фаворитът за трофея взе преднина още в началото на сблъсъка и до края не изпуснаха водачеството, като ключова роля за успеха имаха звездите на отбора ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис. Двамата вкараха общо 65 точки.

Тимът от Калифорния се възползва максимално от отсъствието на контузения център на „Хийт“ Бам Адебайо и доминираха в подкошието на съперника си. „Лейкърс“ отбелязаха 56 от точките си именно в тази зона, а също така грабнаха 16 борби в нападение срещу едва 6 на съперника.

„Маями“ пък се представи изключително достойно, въпреки че трябваше да се справя както без Адебайо, така и без още един от основните си играчи – Горан Драгич, който е с разкъсан мускул в глезена. Тимът се завърна от 18 точки изоставане и прави опити да стопят разликата до едноцифрена, но мощта в подкошието на Дейвис, лидерството на ЛеБрон и силните включвания от пейката на Ражон Рондо стопираха всеки техен опит за обрат.

Джеймс реализира 33 точки, взе 9 борби и направи 9 асистенции, като не допусна нито една грешка в нападение и вкара 14 от 25-те си опита от паркета. Антъни Дейвис бе безмилостен с 32 точки и 14 борби при 15/20 стрелба, Ражон Рондо записа „дабъл-дабъл“ от 16 точки и 10 асистенции за 26 минути на паркета.

За „горещите“ Джими Бътлър бе лидер с 25 точки, 8 борби и 13 асистенции.
Мач №3 в Орландо е в понеделник сутрин от 2:30 часа българско време.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html