петък, 3 май 2024 г.

Пиронкова приключи с „Ролан Гарос“ след загуба от чехкиня

Цветана Пиронкова отпадна в третия кръг на „Ролан Гарос“, след като загуби със 7:5, 4:6, 3:6 от чехкинята Барбора Крейчикова. Началото на двубоя се забави с повече от два часа заради дъжда, излял се над Париж. Самата среща се проведе при изключително тежки условия – ниска температура на въздуха и влажен корт.

Родната тенисистка допусна пробив в петия гейм на откриващия сет, но успя да спечели подаването на съперничката си в шестия и 12-ия, с което поведе в резултата.

Крейчикова обаче намери своя ритъм и изравни с един пробив във втората част.

В началото на третия сет Пиронкова се оплака от хлъзгавия корт. Въпреки това, двубоят не бе спрян, а втората ни ракета отстъпи, след като се пропука в първия, както и в оказалия се последен девети гейм.

Така Пиронкова, за която това бе 13-о участие на „Ролан Гарос“, отпадна в трети кръг за втори път в кариерата си. Най-доброто представяне на пловдивчанката в Париж остава достигането до четвъртфинал през 2016 г.

В осминафиналите Крейчикова ще се изправи срещу аржентинката Надя Подороска, която спечели с 6:3, 6:2 срещу Анна Каролина Шмиедлова (Словакия).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html