петък, 3 май 2024 г.

Тръмп и Мелания с коронавирус

 

Президентът на САЩ Доналд Тръм и съпругата му Мелания са с коронавирус. Това съобщи в профила си в Туитър самият Тръмп. „Тази вечер аз и първата дама на Съединените щати имаме положителни резултати от тестовете за коронавирус. Веднага ще започнем процеса на карантиниране и лечение. Ще преодолеем това заедно!“, написа американският президент.

Тръмп не уточнява колко дълго планира да бъде в изолация, въпреки че експертите по обществено здраве препоръчват този период да бъде поне 14 дни.

По рано президентът съобщи, че една от най-близките му съветнички се е оказала с коронавирус. Заразената Хоуп Хикс работи като близък помощник и съветник на Доналд Тръмп от години. За последно е пътувала с американския президент на Air Force One преди първия телевизионен дебат между него и претендента Джо Байдън в Охайо. В сряда тя беше забелязана с него на борда на хеликоптера Marine One. Беше заснета да слиза в Кливланд без маска. Ден по-късно тя пътува с президента за митинг в Минесота. Белият дом тества регулярно помощници и персонал, който ежедневно влиза в контакт с президента. 31-годишната Хикс е сред най-близките хора около Тръмп, които досега са дали положителен тест за COVID-19. Доналд Тръмп отхвърляше дълго време носенето на маски и често е обвиняван, че не спазва социална дистанция с придружаващия го екип по време на официални ангажименти.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html