петък, 3 май 2024 г.

Създават частна академия за фотография в София

Първата частна академия за фотография у нас ще отвори врати днес (1 октомври) в София в небезизвестното пространство за всички любители и професионалисти на визуалните изкуства – Photosynthesis. BECA | Before Creating Academy е първият реализиран проект за частна академия по фотография у нас, който си партнира със световноизвестния факултет EFTI – Centro Internacional de Fotografia y Cine в Мадрид. Колаборацията ще даде възможност на курсистите да се запознаят с някои от най-популярните и знаменити преподаватели, които ще се присъединят като гост-лектори на академията, а за един от курсистите BECA ще предостави стипендия за безплатно обучение във факултета в Мадрид.

Зад идеята и реализацията на целия проект стои многократно награждаваният документален фотограф Димитри Стефанов, който събира екип от признати и уважавани професионалисти. Подбрани преподаватели ще предложат солидна основа от знания и най-вече практически умения за всички, които желаят да се докоснат до света на фотографията или да навлязат дълбоко в нейните тайни.

Официалното откриване на инициативата е на 1 октомври 2020 г. във Photosyntesis, София.

Вечерта ще започне с дискусионен панел, в който гости и бъдещи курсисти ще могат да се запознаят с лекторите и да научат повече не само за методиката на обучение, но и за философията и ценностите, върху които се гради BECA | Before Creating Academy.

Организаторите искат да дадат възможност на всички присъстващи да се почувстват част от бъдещата общност, която BECA | Before Creating Academy ще изгражда с времето.

В панела ще се включат основните лектори – Свилен Начев, Валерий Пощаров, Пенко Скумов, Александър Карчински и Полина Илиева, които ще бъдат представени и придружавани от основателя на Академията Димитри Стефанов.

Лекторите са обединени около стремежа BECA | Before Creating Academy да се превърне в чудесна възможност за създаването на единна фотографска общност от хора, които ще усъвършенстват непрестанно визуалната си култура и ще отглеждат с внимание таланта в себе си.

От своя страна, лекторите ще поемат ролята на техни ментори, които да им помогнат да развият своите най-силни и креативни страни, като обогатят тяхното творческо съзнание, идеи и мислене. „Самата идея за академия означава, че всички ние изграждаме една общност от фотографи и артисти, която е основана от личности и е за личности„, споделя Димитри Стефанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html