четвъртък, 2 май 2024 г.

Нона Йотова – един мандат в селфи! (снимки)

Катя ПЕТРОВА

Едно от безбройните селфита на Нона Йотова.

Актрисата и певица Нона Йотова, която от 2017 г. учудващо за цялата арт гилдия се оказа и депутат от БСП в настоящото Народно събрание, очевидно започна да изпитва остър дефицит на внимание. Оказва се, че политическата кариера не е съвсем за нея, защото самата тя изпитва глад за публика, а в пленарната зала, в партийните редици е пълно със застаряващи господа, които май не са й по вкуса. В същото време става дума за твърде малка публика – 240 депутати, а тя желае всяка вечер да изпитва върху си любовните погледи на целия народ.

През последните месеци, откакто протестиращите на жълтите павета скандират „Оставка за Борисов и Гешев!“, Нона Йотова марширува редовно в центъра на града.

И тя е стачник! Но това не ѝ стига. Навярно забравила, че улицата не е театрална сцена, Нонка се преоблича в шеметни костюми, с които събира очите на всеки минувач. Актрисата възприема протестите като театрален спектакъл, в който носенето на тежък грим и екстравагантни дрехи е нещо обяснимо. Преди няколко седмици дори се появи облечена в бяло, червено и зелено, опитвайки се самата тя да се превърне в българския трибагреник, който протестиращите да развеят. Освен да събере подигравки – друго не успя да постигне. С това обаче „театралните опити“ на актрисата не приключват.

В желанието си да бъде забелязана, през последните месеци тя стигна дотам, че изпълни профила си във Фейсбук със селфита от кулоарите на Народното събрание. Нещо повече, в тях Нона разкрива всичко – от марката пудра по лицето до вкуса си на обличане. Всъщност според оценките на близки до нея актрисата никога не е правила разлика в облеклото между живота и театралната сцена.

Очевидно изгората на Богомил Бонев е тръгнала да преоткрива съвременните артистични практики и си мисли, че работата на депутата е не да кове закони и да отстоява правата на своите избиратели, а да си прави пърформанси. Защото какво друго може да бъде наречено поведението на актрисата, която като фолк динозавърка се гърчи пред екрана на телефона си, кълчи тяло пред огледалото и въздиша сама по себе си. Ако трябва да сме точни обаче, след като Софийският цирк изгоря, столицата, а и държавата не е била свидетел на толкова зрелищни циркови спектакли. Влязла в ролята на истинска клоунеса, Нона Йотова действително заслужава награда за цялостен принос в цирковото изкуство.

Най-лошото от всичко обаче, е че за тази авангардна парламентарна звезда българският данъкоплатец всеки месец брои почти 4500 лв. С това Нона Йотова със сигурност може да се подреди в листата на едни от най-добре платените съвременни артисти в страната.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html